Fotbollsåret 2015

Även om fotbollsåret 2015 inte riktigt dragit igång här på hemmaplan så är det fullt drag på andra håll och tittar vi lite framåt så finns det också en hel del för oss svenskar att glädja oss åt i fotbollsväg under året.

Som vanligt under våren så kommer en hel del att handla om Champions League. Tidigare i veckan drog åttondelsfinalerna igång, bland annat med stormötet PSG-Chelsea som slutade 1-1. I mitten av april spelas kvartsfinalerna i Champions League och i början av maj semifinalerna. Finalen avgörs den 6 juni på Olympiastadion i Berlin.

För vårt svenska landslag väntar ett spännande år med EM-kval till Frankrike nästa sommar. Första matchen är mot Moldavien borta i slutet av mars och därefter väntar i tur och ordning Montenegro hemma i juni, Ryssland borta och Österrike hemma i början av september samt Liechtenstein borta och Moldavien hemma i mitten av oktober.

En annan fotbollshöjdare att se fram emot under året är Copa America som spelas i Chile mellan 11 juni och 4 juli och så givetvis dam-VM, som spelas 6 juni-5 juli i Kanada och där våra svenska damer har en bra chans att går riktigt långt.